abile reisi olan karabulut karsı kabileden bi kıza aşık olur kızı babasından istemeye gider. Kızın babasıda o kabilenin reisi Azgın Bogadır. Kabile risinin cadırına girer. Ben Filanca kabilenin reisi karabulut ben var senin kızı istemek Azgın Boga şaşırır. Çık Dışarı azgın boga düşünecek der. Karabulut dışarı çıkar. Azgın boga karısına döner nediyorsun hanım kızı verelim mi? Karısı kabile reisi şertlerımızı kabul ederse verelim der. Karabulutu çağırırlar Azgın boga der ki: ben sana kızı verecek ama karşılıgında kırk kır at isterim Karabulut DÜŞÜNECEK der. Dışarı çıkar düşünür. İçeri girer. Karabulut DÜŞÜNDÜ 40 kır atı verecek der. azgın boga karısına döner hanım senin bi istegin varmı. diye sorar Hanımı var der. Ben de kızımın karşılıgı 40 samur kürkü isterim. Karabulut DÜŞÜNECEK der dışarı çıkar DÜŞÜNÜR. İçeri girer karabulut DÜŞÜNDÜ 40 samur kürkünüde verecek.Azgın boga kızına döner kızım kocan olmak isteyen bu adamdan bir şartın bi istegin varmı der. var babacım der. Ben evlencegim adamda 35 cm .arak isterim der. Azgın boga şaşırır. Utana sıkıla karabuluta der ki. Nediyon evlat(hani varmı gibilerden) Karabulut DÜŞÜNCEK der. Dışarı çıkar DÜŞÜNÜR içeri girer. Karabulut DÜŞÜNDÜ 15 cm kesecek der.