Günlerden 1 gün (salı) seyis atını çağırmış.Fakat o da ne.Atı gelmiş ama atının ölüsü gelmiş.Seyis düşünmüş taşınmış en sonunda "şu bunak uriele soram bakam ne ayak bu at"
Seyis gitmiş uriel demiş ki:
- s.a dayıoğlu.(seyis)
-a.s yiğenim(uriel)
-dayı ben sana bişe sorcam yav ben bu atı çağırdım baktım at mors ne ayaktır, sen bilirsin,üniversteyi bitirdin master yüksek lisans yani bi el at.(seyis)
-bak şimdi yiğen snn at mefta, öldü samanları ata vereceğine hep sen yemişsin.yetmiyo at resimlerinden aldığın para.neyse yiğen anlatam sana bi daa olmasın.bah şimdi maymun zindanına gidiyon.böle bir 50 metre ilerle hiç sapmadan.ordan ışınlan.sonra karşına savaşçı maymunlar gelecek bunların ordan topukla yine hiç sapmadan.generallerin koruduğu bi odaya gelecen
oraya hava kılıcını ve öfkeyi yakıp gir.orda bi daş görecen o daşın altında kaya maymunu var.bunu kesecen içinden çiçek çıkıyo alacan bunu ata yedirecen anlaştık hadi k.g.(uriel)
-eyw. moruk
bu bizimki silah satıcısından almış eline gümüş kılıç düşmüş yollara.
gitmiş gitmiş acıkmış ama dayanmış yine gitmiş en sonunda maymun zindanına gelmiş.
urielin dediği gibi odaya varmış.VE....................
kaya maymununu görmüş.Seyis altını ıslatmış kılıcada biraz gelmiş.Seyis ne bilsin hava kılıcı nasıl yakılır.tutmuş kılıcı yere doru sallamış.Ve kılıç alev almış(sidik havayla sürtünmüş)her neyse dalmış kaya maymununa kesmiş ve urielin dediği çiçeği almış.Bunu alıp geri dönerken midesinin gurultusu gelmiş.
seyis acaba yesem mi demiş (aç at da o yüzden öldü, aç ya) en sonunda (tahmin ettiğiniz gibi ) yemiş.Seyis:
- ohh rahatladım demiş ve salmış.ardından gözleri kararmış.
Meğersem bu bitkiyi atlardan başka kim yerse bayılırmış.Neyse bizim maymunlar bu seyisi kaya maymunu öldürdü diye zaten takip ediyolarmış.
bunun bayıldığını görünce koşmuşlar yanına bakmışlar aramışlar üstünü kimin adamı diye ama bişe bulamamışlar tc kimliğini bile(onu da yemiş aç)
pantolunun iç cebinde
madalyonları bulmuşlar. ve demişler ki :
- aasdk kasdlf kaslşfşla(maymun dilinde : hiç yoktan iyidir)
o zmnlar oyun da bug varmış bu şerefsiz maymunlar düpelemiş bu madalyonu. Bundan böle madalyonlar maymun zindaından alınıyomuş.
gelgelelim bizim seyise ishal olmuş 2 ay çıkamamış tuvaletten gmlerde oyuna başka bir seyis atamışlar.